Bellen naar het buitenland kan goedkoper

  Rik Boelhouwer
  8 juli 2019

  Bellen naar het buitenland kan goedkoper

  Hoewel digitaal werken steeds belangrijker wordt, is de telefoon voor de meeste bedrijven nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel. Maar het kan ook een van de duurste zijn, zeker voor organisaties die veel zaken over de grens doen. Voor die bedrijven heeft ICT Service Groep verschillende oplossingen.

  Van en naar het buitenland bellen is altijd al een grote kostenpost geweest. Dankzij nieuwe regels die door de Europese Unie zijn aangenomen, bel je sinds vorig jaar in alle Europese lidstaten voor hetzelfde tarief naar een Nederlands nummer, als wanneer je dat in Nederland zou doen. Hoewel de EU de regels aangepast heeft voor bellen in het buitenland, zijn de kosten voor bellen naar het buitenland nog altijd vrij hoog. Dat benadeelt veel bedrijven en organisaties, zeker als ze vestigingen in het buitenland hebben.

  Alle kantoren op één telefoonnetwerk

  Om de kosten in de perken te houden, biedt ICT Service Groep verschillende oplossingen, mede dankzij VoIP mogelijkheden. Hierdoor kunnen we eenvoudig een telefoonnetwerk realiseren, dat alle vestigingen van uw bedrijf met elkaar koppelt. Ook degenen in het buitenland. Zo belt u onderling via een intern netwerk en betaalt u hier dus geen kosten voor. Dat scheelt op jaarbasis enorm.

  Dankzij een zogenaamde ‘SIP trunk’ kunnen deze VoIP netwerken eenvoudig met externe telefoonnetwerken gekoppeld worden. Een SIP trunk is te vergelijken met een traditionele telefoonlijn waarbij inkomende en uitgaande gesprekken via het Internet verlopen. Wanneer uw internationale vestigingen nog niet over VoIP beschikken en ook nog niet gelinkt zijn via datalijnen, is dat met een SIP trunk op te lossen. Hierdoor kunnen ook deze kantoren profiteren van de lagere belkosten, omdat ze via deze SIP trunk op de lokale telefoonaanbieder kunnen worden aangesloten. Zo belt u vanaf deze kantoren tegen een lokaal tarief.

  Er zijn veel mogelijkheden en opties voor het bellen via één telefoonnetwerk in binnen- en buitenland. Afhankelijk van uw wensen en benodigdheden, verzorgen we bij ICT Service Groep de beste oplossing voor uw situatie. Zo zorgen we ervoor dat u niet alleen telefonisch altijd bereikbaar bent, maar ook dat u de kosten aanzienlijk kunt verlagen. Neem gerust contact met ons op als hier meer over wilt weten.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief