De perfecte server oplossing: Microsoft Azure

  Rik Boelhouwer
  21 februari 2019

  ICT-service-groep-De-perfecte-server-oplossing-Microsoft-Azure2

  Office 365 is een uitstekende oplossing voor bedrijven die in de Cloud (willen) werken. Maar soms blijkt dat een organisatie net wat meer serverruimte nodig heeft dan dat Office 365 hen biedt. Voor die bedrijven is er een hele goede en veilige oplossing: Microsoft Azure.

  De kosten voor on-premisse servers en onderhoud kunnen aardig oplopen. Met een Cloud oplossing hoeft u vrijwel niet meer om te kijken naar dit soort kosten. Ook zien we dat meer en meer organisaties de voordelen van clouddiensten inzien, zoals online back-up diensten, cybersecurity diensten en werkplekbeheer. Dus is het niet vreemd dat ondernemers ook steeds meer kijken naar een Cloud-oplossing voor hun on-premisse servers. Microsoft Azure is dan de perfecte oplossing.

  Een veilige oplossing

  Azure biedt alle mogelijkheden die een eigen server ook biedt. Maar er zijn nog meer bijkomende voordelen. Een van die voordelen is security. Microsoft zet enorm hard in op de beveiliging van hun clouddiensten. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw gegevens en bestanden een risico lopen. Met de beveiligde infrastructuur die ICT Service Groep verzorgd, kunt u helemaal met een gerust hart uw gegevens opslaan. Omdat Azure in een internationaal netwerk opereert, kunt u services leveren en uw klanten en partners te bereiken, ongeacht waar ze zich bevinden.

  Een schaalbare oplossing

  Een ander groot voordeel is dat uw Azure omgeving eenvoudig te schalen is. Verwacht u (tijdelijk) een piek in het dataverkeer, dan is dat met Azure heel goed op te vangen. Andersom is het ook mogelijk om terug te schalen. Het is zelfs mogelijk om de servers ‘uit te schakelen’, ’s nachts bijvoorbeeld. Dit geldt dan vooral als Azure als interne server wordt ingezet. Zo kunnen de kosten voor het dataverkeer beperkt worden.

  Zit u eraan te denken om uw on-premisse servers te vervangen en denkt u naar om over te stappen naar de Cloud en naar Microsoft Azure? Neem dan gerust contact met ons op. Als Microsoft-partner kunnen we u alle informatie geven die u nodig heeft en de Cloud-oplossingen implementeren binnen uw eigen omgeving. Zo zorgen we er samen voor dat uw bedrijfsgegevens

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief