Een kickstart voor de digitale transformatie

  Rik Boelhouwer
  26 augustus 2020

  Een kickstart voor de digitale transformatie

  De Corona-crisis en de lockdown hebben aangetoond dat overal kunnen werken en toegang hebben tot data, van levensbelang is. En dat zal de komende jaren niet minder worden. Sterker nog, het heeft de digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht. En met de oplossingen van Microsoft 365 kunt ook u de stap zetten.

  Veel bedrijven hebben de digitale transformatie al een tijd op de radar staan. Maar door de waan van de dag was het voor sommigen niet altijd even eenvoudig om ook daadwerkelijk de stap naar digitaal/ in de cloud werken te zetten. Totdat velen van ons ineens genoodzaakt waren om versneld in de cloud te gaan werken. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat ook Microsoft haar producten en diensten nog toegankelijker heeft gemaakt voor bedrijven.

  Digitaal werken met Microsoft 365

  Microsoft 365 biedt u de beste oplossingen en beveiligingsopties voor het werken in de cloud. Het platform is ontworpen om uw IT te beveiligen en te vereenvoudigen, waardoor u de tijd krijgt om zich te concentreren op het laten groeien van uw bedrijf. Waar het nog meer in uitblinkt, zijn de mogelijkheden om op afstand met collega’s samen te werken. Het gebruik van Teams heeft bijvoorbeeld een enorme vlucht genomen. In eerste instantie vanwege het videobellen. Dat was ook wel logisch, aangezien het zakelijk reizen met een derde afnam.

  Maar steeds meer bedrijven leren ook de andere samenwerkingsopties kennen. Zoals het delen van documenten, tegelijk werken in een document en het chatten met één collega of met de hele afdeling. Dit alles gebeurt in de cloud, waar het beveiligd opgeslagen staat. Iets waar Microsoft enorm veel aandacht aan besteed.

  In de afgelopen maanden hebben we gezien dat steeds meer bedrijven de stap eerste stappen van de digitale transformatie hebben gezet. Mede dankzij de toegankelijkheid van Microsoft 365, zijn die stappen goed verlopen. Toch zijn er ook nog andere stappen die u als onderneming kunt zetten om een succes te maken van uw digitale transformatie. Wilt u meer weten over hoe u een succesvolle transformatie kunt bewerkstelligen en hoe Microsoft 365 daarbij kan helpen? Of wilt u juist de eerste stappen zetten? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag op weg.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief