Een SharePoint-licentie voor freelance medewerkers?

  Rik Boelhouwer
  23 november 2020

  Een SharePoint-licentie voor freelance medewerkers?

  Freelancers en externe medewerkers zijn voor heel wat organisaties steeds meer een vaste waarde. Dat betekent dat ze toegang nodig hebben tot uw SharePoint omgeving. Volstaat u dan met een tijdelijke toegang, of er is meer nodig?

  De belangrijkste vraag hierbij is; hoe is de externe medewerker of freelancer aan u verbonden? Hebben ze alleen toegang nodig to bepaalde bestanden, of is het een meer intensievere werkrelatie? Mailt de freelancer ook namens uw organisatie?

  Als het alleen om toegang tot documenten gaat, dan kun je meestal volstaan met bepaalde toegang tot uw SharePoint-omgeving. U kunt de medewerker of freelancer toegang geven tot bepaalde bibliotheken en subsites, waar ze beperkte rechten hebben. Maar als de freelancer meer doet, dan zult u toch moeten gaan nadenken over een licentie omdat u dan een volwaardige gebruiker van uw omgeving heeft.

  Eenvoudige Licentiebeheer

  Welke licentie heeft u dan nodig? Er zijn namelijk verschillende gradaties in de licenties. Het kan een heel werk zijn om uit te vinden welke bij uw freelance medewerker past. ICT Service Groep helpt u bij het licentiebeheer van al uw medewerkers, zowel uw vaste krachten als die van freelancers en externe medewerkers. Met onze service heeft u het overzicht van alle licenties, komen wij in actie als de licenties dreigen te verlopen of als er nieuwe licenties nodig zijn. Uiteraard zorgen voor het beste advies over welke licentie nodig is.

  ICT Service Groep is er om u te ontzorgen op het gebied van ICT. En licenties zijn daar een belangrijk onderdeel van. Iets wat regelmatig over het hoofd gezien wordt. Daarom biedt onze licentie beheer dienst u de zekerheid dat u altijd de juiste licenties heeft en dat al uw medewerkers, inclusief uw freelancepool, ongestoord kan blijven werken. Wilt u meer weten over licentiebeheer en hoe wij u daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief