Een veilig draadloos WiFi-netwerk voor je bedrijf: managed WiFi

  Rik Boelhouwer
  5 oktober 2023

  Managed WiFi
  Nooit meer zorgen maken over de veiligheid van het WiFi-netwerk van je bedrijf? Een gastnetwerk aan kunnen bieden, zonder de risico’s van een ‘man-in-the-middle’-attack? Met Managed WiFi hoeven bedrijven zelf geen uren werk te stoppen in het onderhouden, monitoren en beveiligen van hun draadloze netwerk: ICT Service Groep beheert het volledige WiFi-netwerk en zorgt ervoor dat alle medewerkers én gasten veilig gebruik kunnen maken van internet.

   

  Wat is Managed WiFi?

  Managed WiFi is een dienst waarbij een derde partij, zoals ICT Service Groep, de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het beheer, de monitoring, de beveiliging en het onderhoud van het draadloze netwerk binnen jouw bedrijf.

   

  Hoe maakt Managed WiFi een draadloos netwerk betrouwbaarder?

  Stel dat er een betrouwbare ICT-beheerder is die de draadloze netwerken van je bedrijf constant monitort op de achtergrond om bedreigingen te kunnen detecteren en uitschakelen. Of een extra gastnetwerk kan aanmaken, zodat er geen nep WiFi-punt opgezet kan worden om met een gestolen wachtwoord binnen te dringen in de server van je bedrijf. We kunnen ook diverse manieren van beveiligd inloggen instellen, zodat gasten nooit zomaar met enkel een WiFi-wachtwoord kunnen inloggen op het interne netwerk.

  Loopt de server of de website van je bedrijf kans om gehackt te worden omdat er geen patchmanagement is gedaan of bepaalde beveiligingsupdates niet zijn uitgevoerd? Dat zal met Managed WiFi door ICT Service Groep niet snel gebeuren. We implementeren strenge beveiligingsprotocollen om je netwerk te beschermen tegen cyberdreigingen en datalekken.

  Zit je net in een belangrijke online meeting en raakt het WiFi-netwerk overbelast, waardoor het beeld constant vastloopt? Wij voorkomen dat het internet overbelast raakt, waardoor je geen downtime riskeert.

   

  ICT Service Groep als ICT-helpdesk

  Naast bovengenoemde werkzaamheden zijn we niet enkel op de achtergrond aanwezig om het netwerk te beschermen, maar zijn we bereikbaar voor iedereen in het bedrijf die vragen heeft over ICT en security. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel phishingmails in omloop, en het kan erg geruststellend zijn voor medewerkers om ons een bepaalde mail of WhatApp-bericht te laten zien die mogelijk van cybercriminelen afkomstig kunnen zijn.

   

  Schaalbare netwerkmogelijkheden en ICT-beveiliging

  Van MKB tot international: elk bedrijf is een mogelijk slachtoffer van cybercriminaliteit en datalekken. Daarom bieden we onze ICT-diensten aan voor élk bedrijf. Als je bedrijf groeit, kunnen wij het netwerk gemakkelijk uitbreiden om aan de groeiende behoeften te voldoen. We hebben de mogelijkheid te werken met verschillende WiFi-standaarden, van kleine netwerken tot grote omgevingen met verschillende beveiligingsstandaarden. Afhankelijk van wat je nodig hebt als bedrijf, kunnen we de juiste configuratie opzetten en beheren.

   

  Betrouwbare partij voor Managed WiFi

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor Managed WiFi, dan staat ICT Service Groep voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met onze hoogwaardige Managed WiFi-diensten. Jouw bedrijfsbeveiliging is onze prioriteit!

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief