Groot, groter, grootst: Surface Studio

  Rik Boelhouwer
  2 augustus 2017

  ICTSG-groot-groter-grootst

  Mensen weten dit misschien al, maar ik ben een grote fan van de Surface Pro-lijn van Microsoft. Het zijn handige devices waar je ook eenvoudig een volledige werkplek van maakt. Nu is er een nieuw product in de lijn. De Surface Studio. Wat een machine is dat!

   

  Surface Pro

   

  De reden dat ik de Surface Pro-lijn zo goed vind, is omdat hij het beste van twee werelden biedt. Als tablet is hij onderweg goed te gebruiken. Hij is licht en snel en dus ideaal om mee te nemen. De speciale Surface Pen die erbij hoort, geeft je extra veel mogelijkheden om je tablet te bedienen. De pen reageert ook nog eens goed, iets wat vroeger nog wel eens een probleem was.

   

  Laptop

   

  Een ander groot voordeel is dat het een laptop is in tabletformaat. Het toetsenboord en eventueel een dockingstation dat je erbij kunt aanschaffen, zorgen ervoor dat het een volwaardige laptop is waar je goed e-mails op kunt schrijven en documenten die in de cloud staan makkelijk kunt bewerken.

   

  Dockingsysteem

   

  Wat misschien nog wel het beste aan de Surface Pro is, is dat er een dockingsysteem voor is. Hierdoor kun je van je tablet een volwaardig werkstation maken, waar je een extra scherm, meerdere USB-apparaten en boxjes kunt aansluiten. Perfect voor op kantoor dus.

   

  Studio

   

  Maar zoals gezegd is er een nieuw product in de lijn. De Surface Studio. Dit is een all-in-one PC die eruit ziet als een tablet. Het scherm is 28 inch groot en kan, in tegenstelling tot de meeste andere all-in-one’s, kantelen. Omdat de hardware niet aan de achterkant van het scherm zit, maar in een los component. Hieraan zijn twee beugels bevestigd en die zijn weer verbonden met het scherm.

   

  Tabletop desktop  Je kunt het scherm gewoon op 90 graden zetten, maar je kunt hem ook kantelen, waardoor het in een hoek van 20 graden komt te liggen. Zo is het net een grote, zeer krachtige Tabletop desktop waarmee bijvoorbeeld tekenaars, foto- en video-editors en graphic designers goed uit de voeten kunnen.

   

  Dial en pen

  Ook hierop werkt de Surface Pen enorm goed. Daarnaast kun je de Microsoft Dial koppelen, en wanneer je die op het scherm houdt, krijg je zelfs extra menu’s. Dit werkt voorlopig wel alleen bij bepaalde programma’s. En voor de gamers: er zit een connector voor de Xbox-controllers ingebouwd.

   

  Vragen?

   

  Mocht je meer willen weten over de Studio of de andere Surface producten, dan zijn er online meerdere reviews en vergelijkingen met onder meer de 5K iMac te bekijken. Maar je kunt natuurlijk ook met mij contact opnemen, ik vertel je er graag over.

   

  Rik Boelhouwer
  Directeur van ICT Service Groep

   

  Wil je me niet volgen, maar gewoon meer informatie of eens bijpraten, dan kan dat ook. Bel gerust op tel. 088-428 74 72 (vast en mobiel) of mail.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief