Het draait allemaal om data

  Rik Boelhouwer
  4 september 2019

  Het draait allemaal om data

  Als we dit tijdperk van online zakendoen met één woord zouden moeten beschrijven, dan is dat wel: data. Nog nooit was er zoveel data beschikbaar en nog werd er zoveel data gebruikt om efficiënt en effectief zaken te doen. Maar al die data betekent ook dat er opslag nodig is. De cloudoplossingen van Microsoft springen daar dan ook goed op in.

  In zijn keynote tijdens het Microsoft Inspire event in Las Vegas, kwam CEO Satya Nadella met verbijstering wekkende cijfers: 90 procent van alle data die tot nu toe beschikbaar is, is in de afgelopen twee jaar geproduceerd. Ook verwacht hij dat in 2030, ruim vijftig miljard devices met het internet verbonden zullen zijn.

  Omdat we steeds meer in de cloud werken en er dus steeds meer data bijkomt, vraagt dat niet alleen om veel datacenters om alle data te verwerken, het vereist ook dat er steeds meer online capaciteit komt voor alle data. Daarom verruimt Microsoft de capaciteit van hun cloudoplossingen. Zo heeft u in One Drive for Business nu al tot 1 Terabyte opslagruimte. Ook de capaciteit van Microsoft SharePoint groeit mee met de vraag voor meer ruimte. En ook wordt de ruimte voor back-ups vergroot. Bij verschillende oplossingen zien we al een onbeperkte capaciteit voor uw back-up. Voor al deze data is natuurlijk ruimte nodig. Daarom telt Microsoft wereldwijd 54 datacenters om hieraan te voldoen. Een deel ervan staan in Europa en in Nederland.

  Is mijn data wel veilig?

  Dat is een van de meest gestelde vragen. Daarnaast speelt ook privacy een belangrijke data. Veel ondernemingen willen dan ook dat hun data zoveel mogelijk in Europa blijft, vanwege de strenge veiligheids- en privacyregels die de EU stelt. Het is ook een van de redenen dat Microsoft hier meerdere datacenters heeft.

  Maar regelgeving alleen is natuurlijk niet genoeg. Daarom is het Amerikaanse bedrijf constant bezig met de ontwikkeling van nieuwe tools om uw data te beveiligen, zonder dat u daar gebruikshinder van ondervindt. Want hoe belangrijk veiligheid ook is, we willen natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk willen werken, zonder allerlei handelingen te hoeven doen. En de data moet ook eenvoudig te bereiken zijn.

  Als Microsoftpartner houdt ICT Service Groep alle ontwikkelingen natuurlijk nauw in de gaten, niet alleen binnen Microsoft, maar ook naar ontwikkelingen in cloud computing in het algemeen. Zo zorgen we ervoor dat uw als gebruiker van alle gemakken voorzien bent en uw data beveilig is. Zodat u zich kun concentreren op uw bedrijf en uw klanten.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief