Het was een jaar van groei

  Rik Boelhouwer
  24 december 2018

  2018 was een enerverend jaar op het gebied van ICT. Het werd het jaar van de AVG, de nieuwe regelgeving rond het beschermen van persoonsgegevens. Het was voor ICT Service Groep zelf een enerverend jaar. Voor ons werd het vooral een jaar van groei.

  We zagen dat steeds meer bedrijven de overstap maakten van on-premise servers naar de Cloud en meer en meer slimme clouddiensten inzetten om hun bedrijfsvoering zo professioneel en efficiënt mogelijk te maken. Dankzij onze expertise als Microsoft-partner, konden we onze klanten helpen om de overstap te maken.

  Het was zoals gezegd ook het jaar van de AVG. Er was nogal wat onduidelijkheid over de invoering, zowel aan de organisatorische kant als de technische kant van de AVG. Nu ruim een half jaar na de invoering ervan, kunnen we wel zeggen dat onze klanten – en ook wij zelf – volledig compliant zijn.

  Voor ons was 2018 het jaar waarin we grote stappen gezet hebben. En niet alleen spreekwoordelijk. Het team van ICT Service Groep is aanzienlijk gegroeid, net als onze klantenbestand, en we mochten aan hele mooie projecten werken. In september zijn we verhuisd naar een nieuw onderkomen. Veel van onze klanten zijn al eens op de koffie geweest, en natuurlijk blijft iedereen welkom om dat ook in 2019 te doen.

  Het jaar van de beveiliging

  Wat kunnen we van 2019 verwachten? Naar mijn mening zal het vooral over cybersecurity. Beveiliging van de grote systemen, maar ook van verbindingen, werkplekken en devices en randapparatuur, die nu steeds vaker met onze systemen verbonden zijn. Een belangrijk onderdeel van de beveiliging zal ook de back-up worden. Criminelen proberen steeds vaker ook daar toegang tot te krijgen. Een van de oplossingen om deze bedreiging tegen te gaan, is om de back-up off-site onder te brengen. Daarover zullen we in 2019 veel meer vertellen.

  Het was een prachtig jaar

  We hebben een heel mooi jaar achter de rug en wat ons betreft wordt 2019 op zijn minst net zo mooi. Daar zullen we alles aan doen, door te blijven ontwikkelen en te zoeken naar nieuwe diensten die uw organisatie nog beter kunnen helpen en veiliger kunnen maken.

  Ik wens u een mooi en gezond 2019.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief