ICT-beheer is de sleutel tot het verbeteren van bedrijfsprestaties

  Rik Boelhouwer
  5 september 2023

  ICT-beheer
  ICT-beheer is tegenwoordig onmisbaar geworden voor het goed functioneren van een organisatie. Er worden dagelijks zoveel gegevens opgeslagen en uitgewisseld tussen medewerkers en klanten, dat organisaties sterk afhankelijk zijn van een sterke ICT-infrastructuur. Een betrouwbare ICT-beheerder kan voorkomen en minimaliseren dat er storingen, uitval van systemen of beveiligingsproblemen ontstaan. ICTSG kan hierin voorzien.

  Wat doet een ICT-beheerder?

  Er zijn verschillende vormen van ICT-beheer:

  Infrastructuurbeheer: hardware, netwerken en servers onderhouden om bijvoorbeeld storingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat systemen snel kunnen werken.

  Databasemanagement: het veilig en toegankelijk maken van gegevens die worden opgeslagen in databases en zorgen dat er back-ups worden gemaakt.

  Bedrijfsbeveiliging: systemen beveiligen en testen om cyberaanvallen, virussen, phishing en datalekken te voorkomen.

  Applicatiebeheer: installeren van software, uitvoeren van updates (patch management), oplossen van fouten in applicaties.

  ICT uitbesteden

  Het is natuurlijk geweldig als je ICT-specialisten in-house hebt, maar dat is voor veel bedrijven niet het geval. ICT kun je ook net zo makkelijk uitbesteden, en het scheelt werkplekken: ICT-beheer kan ook op afstand.

  Als ICT-partner ontzorgen wij onder andere op het gebied van werkplekbeheer. Voor werknemers zijn wij een toegankelijke en altijd bereikbare ICT-helpdesk die ervoor zorgt dat zij zonder problemen op hun apparaat kunnen werken en gebruik kunnen maken van een betrouwbaar communicatiesysteem.

  Dit houdt in dat wij als ICT-beheerder niet alleen de levering van werkapparatuur, installatie en patch management (updates) van software op laptops van medewerkers verzorgen, maar ook kunnen wij een communicatiesysteem instellen door middel van VoIP-telefonie  (bellen via het internet). Zo kan elke medewerker op elke plek en op elk apparaat – verbonden met internet – bereikbaar zijn.

  Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor bedrijfssecurity ook bij ons. Medewerkers merken niet veel van bedrijfssecurity, maar op de achtergrond testen wij om de paar minuten preventief of alle systemen nog op orde zijn. Ook worden de bestanden die medewerkers downloaden, door een firewall gecontroleerd. Komt een virus hier toch doorheen, dan ontvangen wij een melding en kunnen dit securityprobleem direct oplossen.

  ICT Service Groep als jouw ICT-partner

  Onze diensten in ICT-beheer bieden wij aan tegen een vast bedrag per maand. Benieuwd naar de mogelijkheden om ICT uit te besteden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

  Want of het nu gaat om het opslaan van gegevens, communicatie tussen medewerkers of de interactie met klanten, goed ICT-beheer is onmisbaar geworden voor het dagelijks functioneren van bedrijven.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief