Ik wil wel naar de Cloud, maar kan nog niet

  Rik Boelhouwer
  20 augustus 2018

  Veel bedrijven maken de overstap naar een Cloud-omgeving. Dat scheelt een hoop aan investering en onderhoudskosten. Maar niet elke organisatie kan de volledige overstap maken, omdat er nog belangrijke maar verouderde software draait op on-premisse servers. Ook hiermee kan ICT Service Groep u ondersteunen.

  Het afgelopen jaar hebben we een grote verschuiving gezien. Steeds meer bedrijven maken gebruik van slimme clouddiensten om hun bedrijfsvoering zo professioneel en efficiënt mogelijk te maken. Want steeds meer organisaties zien de voordelen van clouddiensten. Niet alleen financieel – kosten voor on-premisse servers en onderhoud worden aanzienlijk lager – maar ook in het aantal mogelijkheden die nieuwe slimme diensten aanbieden.

  Oudere diensten

  Maar er zijn bedrijven die met softwarepakketten werken die (nog) niet in de Cloud actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde boekhoudsystemen. Deze systemen zijn zo belangrijk voor de bedrijfsvoering, dat een migratie niet zomaar mogelijk is.

  Dat maakt voor dit bedrijven de overstap naar een (gedeeltelijke) Cloud-omgeving een stuk lastiger. “Waarom zou ik overgaan, als niet alles in de Cloud kan draaien?” En andere vraag die we vaak horen is: “Als ik dan gedeeltelijk overstap, kom ik dan niet in de problemen met mijn bestanden en data?” Nee.

  Hybride omgeving

  ICT Service Groep kan uw bedrijf helpen om een gedeeltelijke overstap te maken naar een cloud omgeving en ervoor zorgen dat uw on-premisse systemen goed onderhouden worden. Onze experts weten precies hoe ze deze zogenaamde hybride omgevingen kunnen integreren en u het beheer uit handen kunnen nemen. Al uw data blijft beschikbaar, terwijl u tegelijkertijd kunt profiteren van de voordelen van verschillende Clouddiensten.

  Mogelijkheden

  Denkt u erover na om over te stappen naar bepaalde Clouddiensten, maar weet u niet zeker wat voor impact dat heeft op de diensten die op lokale servers draaien? Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We kunnen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn om ervoor te zorgen dat uw hybride omgeving optimaal functioneert.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief