Je vaste lijn mee op locatie

  Rik Boelhouwer
  20 september 2017

  Flexwerken is al lang niet meer weg te denken. Werknemers zijn constant onderweg en moeten overal toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Ook moeten ze telefonisch bereikbaar zijn. Toch wil je niet altijd een mobiel telefoonnummer geven. Daarvoor is Vast over Mobiel (VAMO) een goede oplossing.

  VAMO is een nieuwe trend binnen de telefonie. Het zijn mobiele abonnementen die via een vaste VoIP telefooncentrale lopen. Omdat VoIP via een internetverbinding gaat en dus locatie onafhankelijk is, kun je vanaf elke locatie gebruik maken van die verbinding. Zo is je vaste nummer dus altijd bereikbaar, ook ben je van je plek af. Ook kun je met VAMO vanaf je mobiel interne nummers bellen of daar naar doorschakelen. Dit kan, omdat je binnen één netwerk belt.

  Overal bereikbaar

  Een van de grote voordelen is dat je met VoIP telefonie vast en mobiel kunt combineren; zo merken uw klanten dus niet of u thuis, op de zaak of op een andere plek belt. Wel zo handig voor kleinere MKB-bedrijven en freelancers die vaak onderweg zijn of op locatie of vanuit huis werken. Elk telefoontje wordt naar de mobiele telefoon doorgeschakeld.

  Privé

  Nog een groot voordeel is dat niet meer je mobiele nummer aan iedereen hoeft te geven. Handig voor als je maar één telefoon hebt die je zowel zakelijk als privé gebruikt. Je kunt gewoon het vaste nummer van je bedrijf geven. Daarnaast zien mensen ook alleen dat nummer als jij hen belt. Zo houd je goed in de hand wie je mobiele nummer heeft.

  Ook is het mogelijk om gesprekken direct naar voicemail door te schakelen na een bepaalde tijd. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je na 19.00 uur niet meer gestoord wil worden met zakelijke telefoon en op deze manier een goede scheiding tussen werk en privé maken.

  Analoge diensten

  Je hebt dus geen analoge lijn meer nodig. “Maar hoe zit het dan met diensten die over de analoge lijn lopen, zoals mijn fax of de verbinding naar de alarmcentrale?” Die vraag is sowieso belangrijk, want vanaf 2019 worden er geen ISDN-diensten meer aangeboden.

  Hiervoor hebben we verschillende oplossingen. Zo is er de dienst “Fax to Mail”, waarmee faxberichten automatisch naar een e-mailbericht worden omgezet. Voor verbindingen die nu alleen nog over analoge lijnen lopen zoals in een lift of naar een alarmcentrale, hebben we verschillende oplossingen om die te digitaliseren. Daarmee kun je een hoop kosten besparen om de analoge lijn in stand te houden.

  VoIP is al de nieuwe standaard in telefonie en VAMO wordt dat ook, zeker als je ziet hoe belangrijk flexwerken is geworden. Er zijn veel mogelijkheden voor elk type bedrijf, dus neem gerust contact op voor meer informatie.

  Rik Boelhouwer

  Directeur van ICT Service Groep

  Wil je me niet volgen, maar gewoon meer informatie of eens bijpraten, dan kan dat ook. Bel gerust op tel. 088-428 74 72 (vast en mobiel) of mail.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief