Maak uw Teams-ervaring nog professioneler

  Rik Boelhouwer
  6 april 2020

  Maak uw Teams-ervaring nog professioneler

  Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt, is videobellen een van de belangrijkste manieren van communiceren tussen collega’s geworden. Applicaties als Microsoft Teams zien dan ook een enorme groei. Maar soms horen we dat werknemers de kwaliteit niet altijd even goed vinden. Daarom zien we steeds meer betaalbare maar professionele oplossingen komen.

  Waarschijnlijk is een van de meeste gestelde vragen van de afgelopen weken onder kantoorpersoneel geweest: “Kun je me zien? En ben ik goed te horen?” En dat is niet zo vreemd. Voor velen was videobellen of een video-conference nog geen standaard manier om met elkaar te communiceren. Natuurlijk werd Microsoft Teams al wel gebruikt op kantoren, maar als je naast of tegenover elkaar zit, dan stoot je iemand liever even gewoon aan. Nu we begrijpelijk helaas gescheiden van elkaar zijn, leren mensen de kracht van applicaties als Microsoft Teams.

  Teams is met name ideaal om met kleinere groepen samen te werken, dankzij de groepsfuncties die erin verwerkt zijn. Hiermee kunt u, naast op afstand met elkaar vergaderen, eenvoudig met bijvoorbeeld het projectteam documenten en bestanden delen, uw gezamenlijke agenda beheren en afspraken maken. En omdat het geïntegreerd is met Office 365, kunt u alle andere applicaties met Teams koppelen.

  Professioneel beeld en geluid

  Sommige mensen vinden de kwaliteit van het videobellen niet altijd even goed. Dat hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Met name de camera en de microfoon in je device. Bij mobiele devices bet u gebonden aan de kwaliteit van uw telefoon of tablet. Maar voor een laptop of PC zijn er steeds meer professionele oplossingen. Neem bijvoorbeeld de Yealink Videobar. Dit is een gecertificeerd systeem voor Microsoft Teams, met een camera die eenvoudig op het beeldscherm kan worden gekoppeld en een losse draadloze speaker die op het bureau kunt zetten. Plug de kabels in en gebruik de bijgeleverde afstandsbediening en u bent klaar om te vergaderen zoals je gewend bent.

  De Yealink Videobar is een van de vele oplossingen om uw vergaderingen met Microsoft Teams nog professioneler te maken. In deze tijd van social distancing en thuiswerken zullen we namelijk nog veel gebruik maken van video bellen en digitaal vergaderen. Dan wilt u ook dat de kwaliteit zo goed mogelijk is. Neem daarom gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken welke oplossing het best bij u en uw medewerkers past.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief