Met Managed Wifi werk je zorgelozer

  Rik Boelhouwer
  31 mei 2017

  Wat is Managed Wifi?

  Managed Wifi wil zeggen dat je een gespecialiseerd bedrijf inschakelt voor je Wifi-inrichting, Wifi-beheer, Wifi-onderhoud en Wifi-beveiliging. Als ondernemer heb je er dus geen omkijken meer naar. Ook je eigen ICT-afdeling hoeft zich er niet meer mee bezig te houden en kan zich richten op andere zaken.

   

  Hoe werkt Managed Wifi in de praktijk?

  Eerst is er uiteraard overleg over wat je wensen zijn met je servicepartner, het bedrijf dat de Managed Wifi voor je uitvoert. Zo kun je aangeven hoeveel gebruikers er zijn. Bijvoorbeeld tien, maar het kunnen er ook duizend zijn. Daar wordt de bandbreedte op afgestemd. Ook wordt gekeken naar de verschillende devices die aan de Wifi worden gekoppeld, zoals laptops, iPads, telefoons en printers. Die hebben verschillende Wifi-standaards en de servicepartner weet precies hoe dat zit, wat de kans op storingen sterk vermindert. Op diverse plaatsen in het gebouw komen Wifi access points (zenders) te hangen. Die staan in verbinding met een cloudserver bij ICT Service Groep en worden permanent op afstand in de gaten gehouden. Zo kunnen storingen dus vaak verholpen worden voordat de gebruikers er wat van merken.
  Wat kost het?

  Managed Wifi wordt geregeld via een maandelijks abonnement. Hoeveel je betaalt hangt uiteraard van je wensen af. Het voordeel is dat je geen investeringskosten hebt, want je hoeft de access points niet te kopen. Daarnaast kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan bij storingen.
  De 5 voordelen nog een keer op een rij:

  1. Geen Wifi-storingen en trage Wifi meer, maar stabiele Wifi en snelle Wifi.
  2. Je kunt gastgebruikers op een ander netwerk laten werken.
  3. Je weet waar je aan toe bent qua kosten.
  4. De verschillende Wifi-standaarden van diverse devices zijn geen probleem meer.
  5. Je kunt ook moeilijke Wifi-kwesties tackelen, bijvoorbeeld snelle Wifi op een moeilijk bereikbare plaats of snelle Wifi voor heel erg veel gebruikers.
  Case: Snelle Wifi in het buitengebied

  Wat Wifi op bijzondere plekken betreft heb ik een aardig voorbeeld uit de praktijk. Wij bieden ook Managed Wifi aan (bij ons heet het WIFI as a service) en onlangs hebben we zelfs in een jachthaven in Friesland Wifi weten te realiseren. Dat was een leuke uitdaging, want de jachthaven ligt nogal afgelegen. Met een straalverbinding over het water is het gelukt om zelfs daar snelle Wifi voor elkaar te krijgen.
  Tot slot…

  Het is gewoon erg prettig als Wifi binnen je bedrijf goed geregeld is en snel werkt. Daar wordt iedereen blij van, toch?
  Volgende keer: mijn persoonlijke tips waardoor je nooit meer met een diepe zucht je volle mailbox hoeft te openen.

  Rik Boelhouwer
  Directeur van ICT Service Groep
  Wil je me niet volgen, maar gewoon meer informatie of eens bijpraten, dan kan dat ook. Bel gerust op tel. 088-428 74 72 (vast en mobiel) of mail.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief