Microsoft 365: Ook Windows als abonnement

  Rik Boelhouwer
  17 september 2018

  We hebben al vaker gesproken over de voordelen van Microsoft Office 365, de cloud-versie van het populaire softwarepakket. Maar voor bedrijven die nog een stapje verder willen en daarbij het onderhoud aan de systemen wil versimpelen, is er ook Microsoft 365.

  Microsoft 365 is een abonnementsvorm waarbij naast Office 365 nu ook Windows en Azure beschikbaar zijn als dienst in plaats van losse software. Naast Windows 10 Enterprise krijgen IT-managers ook de beschikking over het voorheen los te verkrijgen Microsoft Enterprise Mobility and Security. Door de combinatie van Office 365 met Windows en het licentiebeheer, komt de beveiliging op een nog hoger niveau te liggen. Het beheer is eenvoudiger geworden en de uitrol makkelijker, ook op mobiele platforms. Dit doordat Intune en Windows AutoPilot onderdeel zijn van Microsoft 365.

  Veiliger

  Omdat Microsoft 365 vanuit de cloud werkt, is het veel veiliger dan standalone softwarepakketten. Dit omdat alle onderdelen maandelijks worden bij gewerkt. Dat geldt dus ook voor Windows 10. Hierdoor blijft het besturingssysteem altijd up-to-date.

  Eenvoudiger beheer

  Microsoft 365 maakt het voor IT-teams en bedrijven makkelijker om Windows 10 en Office-elementen te beheren. Voorheen kon een migratietraject een lange tijd in beslag nemen, tegen compatibiliteitsproblemen aanlopen en software-issues op onverwachte plekken vinden. Dankzij deze cloudoplossing hoeven IT-teams geen nieuwe versies van Office uit te rollen om nieuwe features te introduceren. Deze worden nu maandelijks door Microsoft ingevoerd en de verschillende onderdelen automatisch bijgewerkt.

  Abonnement

  Er zijn verschillende abonnementsvormen voor Microsoft 365. Als Microsoft partner kijkt ICT Service Groep Samen met u welke vorm het best bij uw onderneming past. Daarna begeleiden we het hele migratietraject van begin tot eind. Neem gerust contact op, als u meer wilt weten over de mogelijkheden en voordelen van Microsoft 365.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief