Microsoft 365: slimmer, veiliger en nog beter beheer

  Rik Boelhouwer
  14 oktober 2019

  Microsoft 365: slimmer, veiliger en nog beter beheer

  We hebben op deze plek al veel gesproken over de voordelen van werken in de cloud. Daarbij hebben we het vaak gehad over verschillende Microsoftonderdelen als Office 365, Teams en Azure. Nu zet Microsoft vol in op een allesomvattend pakket, inclusief Windows: Microsoft 365.

  Microsoft 365 (M365) is een abonnementsvorm waarin Office 365, Windows 10, Azure en nog veel meer onderdelen als één pakket worden aangeboden, in plaats van als losse softwareonderdelen. Sommige onderdelen zijn alleen in de cloud beschikbaar, andere onderdelen, zoals Windows, zijn ook als lokale software beschikbaar, maar nog steeds verbonden met de cloud.

  Veiligheid staat voorop

  Door de combinatie van Office 365 met Windows en het licentiebeheer, komt de beveiliging op een nog hoger niveau te liggen. Het beheer is eenvoudiger geworden en de uitrol makkelijker, ook op mobiele platforms. M365 pakket is zoals gezegd een volledige cloudoplossing. Daardoor bent u verzekerd van altijd up-to-date software, één van de belangrijkste zaken in de beveiliging van uw systeem. Veiligheid is sowieso een van de speerpunten van Microsoft. Zij doen er alles aan om hun cloudomgeving te beveiligen. Volgens hen worden 97 procent van alle aanvallen herkend en geblokkeerd.

  Nieuwe en verbeterde onderdelen

  De komende blogs willen we Microsoft 365 graag wat beter aan u voorstellen. Dat zullen we doen door op verschillende onderdelen in te gaan. Zoals Microsoft Intune; hiermee wordt het beheer van M365 op al uw devices nog eenvoudiger. Met de mogelijkheid van zogenaamde ‘zwervende’ profielen, kunnen uw medewerkers op elk device onder hun eigen profiel werken.

  We werpen op een blik op de verbeterde Teams, waarmee je straks zelfs ook uw telefonie kunt ontsluiten. We kijken naar de mogelijkheden van AutoPilot, dat helpt bij de uitrol en implementatie van alle Microsoftonderdelen. En natuurlijk leggen we uit hoe het zit met de veiligheid rondom M365 en wat Microsoft er allemaal aan doet om uw systemen zo veilig mogelijk te maken.

  Houd de komende blogs dus goed in de gaten. Wilt u nu al meer weten over de verschillende mogelijkheden en abonnementen van Microsoft 365? Neem dan gerust contact op.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief