Microsoft Teams helpt uw medewerkers optimaal samen te werken

  Rik Boelhouwer
  27 mei 2019

  In tijden van online werken en werken op locatie, is het belangrijk dat u de juiste tools heeft om goed te kunnen blijven samenwerken met u medewerkers en collega’s. Dankzij Microsoft Teams is samenwerken nog nooit zo makkelijk geweest.

  Microsoft Teams is de samenwerkingsapplicatie van Office 365. In de basis is het een chatprogramma, waarmee u eenvoudig met collega’s kunt chatten over projecten of de laatste aflevering van uw favoriete programma. Maar wat Teams zoveel beter maakt dan andere chatprogramma’s, is dat er enorm veel functionaliteiten in verwerkt zijn, die de samenwerking optimaliseert. En omdat het geïntegreerd is met Office 365, kunt u alle andere applicaties met Teams koppelen.

  Teams is met name ideaal om met kleinere groepen samen te werken, dankzij de groepsfuncties die erin verwerkt zijn. Hiermee kunt u eenvoudig met bijvoorbeeld het projectteam documenten en bestanden delen, uw gezamenlijke agenda beheren en afspraken maken en zelfs met elkaar telefoneren en videochatten. Als Microsoft-partner heeft ICT Service Groep verschillende oplossingen om uw telefoon systeem met Teams te koppelen.

  Hoewel Microsoft Teams aan populariteit wint, zijn er ook veel bedrijven die met Skype voor Business werken. Met name op het gebied van (video) bellen, is Skype voor Business voor velen nog de nummer één. En hoewel Teams nog niet alle functionaliteiten op dit gebied kan evenaren, is de applicatie hard op weg om ook die mogelijkheden te optimaliseren.

  Wat is de beste keuze?

  Dit is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Maar een eenvoudig antwoord kunnen we daar niet op geven. Veel is namelijk afhankelijk van uw wensen. Waar gaat u de software voor gebruiken? In welke mate moet de software geïntegreerd kunnen worden met andere softwareoplossingen? Wie gaat er allemaal mee werken, zowel intern als extern? Al deze vragen kunnen u helpen de beste keuze te maken.

  ICT Service groep helpt u graag om deze vragen te beantwoorden. Ook kunnen we u helpen met eventuele integratie van andere software mogelijkheden en telefonie oplossingen. Samen zorgen we er dan voor dat u en uw collega’s optimaal kunnen samenwerken, of iedereen nu op dezelfde locatie werkt of niet.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief