Nieuwe security en compliance tools in Microsoft 365

  Rik Boelhouwer
  11 november 2019

  Nieuwe security en compliance tools in Microsoft 365

  Veiligheid staat voor Microsoft bovenaan. Het concern is continue bezig om de security van de cloudomgeving te verbeteren. Daarnaast werkt ook steeds aan nieuwe oplossingen om u in staat te stellen zo veilig mogelijk te werken en te voldoen aan de compliance regels van onder meer de AVG. Twee relatief diensten helpen bedrijven hierbij.

  Microsoft 365 security Center

  Met het Security Center krijgt u het inzicht, de controle en hulp die nodig is om risico’s te begrijpen en erop te reageren. Onder meer met tools die nodig zijn om huidige en oudere beveiligingshoudingen te bepalen, en om te bepalen welke acties er ondernomen moeten worden om toekomstige risico’s te voorkomen.

  Microsoft 365 Compliance Center

  Hiermee wordt u geholpen bij uw compliance-, privacy- en risicomanagement. Met de invoering van de AVG moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen als het gaat om privacy-maatregelen en het voorkomen van risico’s op datalekken. Het Compliance Center helpt onder andere bij het bepalen van compliance-risico’s en helpt data te beschermen met gevoeligheids- en retentie labels.

  Een reeks nieuwe functies

  Onlangs kondigde Microsoft weer een nieuwe reeks veiligheidsfuncties aan. De nieuwe mogelijkheden geven u de mogelijkheid om toegang tot versleutelde e-mails automatisch te laten verlopen of terug te trekken. Ook zijn er data-onderzoeksmogelijkheden en nieuwe compliance-functies in Microsoft Teams.

  Voor het Officepakket is het zogenoemde ‘Automated Incident Response’ voor iedere zakelijke gebruiker beschikbaar gemaakt. Dit systeem start automatisch een onderzoek als er meldingen van phishing-email gemaakt worden, of als gebruikers op een kwaadaardige link geklikt hebben. Ook wordt het mogelijk om handmatige onderzoeken te starten. Hiervoor worden geautomatiseerde playbook-sequenties van Microsoft voor verschillende scenario’s en aanvalstypen gebruikt.

  Inzicht en overzicht

  Naast al deze beschermende maatregelen, maken het Microsoft 365 Security en Compliance Center het ook voor u makkelijk om zaken in de gaten te houden. De systemen zijn overzichtelijk voor gebruikers en geven u met analyses inzicht in de stand van zaken. Zo kunt u dus snel inspringen op eventuele bedreigingen of overtredingen van de compliance regels.

  Uw security is van onschatbare waarde. Met Microsoft 365 krijgt u de juiste tools in handen om uw systemen te beschermen en te voldoen aan de AVG-regels. Wilt u weten wat Microsoft 365 naast een verbeterde security nog meer kan betekenen op het gebied van slimmer werken? Neem dan contact met ons op, of volg de blogs over Microsoft 365.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief