Office 2019 is beschikbaar, ook voor Apple

  Rik Boelhouwer
  17 oktober 2018

  Goed nieuws van Microsoft. Vanaf nu is Office 2019 beschikbaar, voor zowel Windows als MacOS. Hierdoor is het software pakket ook te gebruiken door bedrijven die nog niet in de cloud werken. Naast de klassieke apps als Word en Outlook, zijn ook Publisher, Access, Project en Visio beschikbaar voor deze on-premisse versie. De nieuwe versie bevat veel updates, die voor gebruikers van Office 365, de Cloud-versie van Office, al zijn doorgevoerd de afgelopen jaren.

  Wat is er nieuw in Office 2019?

  De Office-programma’s hebben door de jaren heen een hoop nieuwe functies gekregen. Office Word bijvoorbeeld heeft een zogenaamd donker thema gekregen. Daarnaast is er een spraak-naar-tekst functionaliteit ingebouwd, zodat tekst nu gedicteerd kan worden. Op dit moment kan dat nog niet in het Nederland. De nieuwe voorleesfunctie in Word herkent wel de Nederlandse taal.

  In PowerPoint zijn nieuwe overgangsthema’s ingebouwd en dankzij ‘Zoom’ kun je heel eenvoudig een overzicht krijgen van alle slides in de presentatie en snel overspringen naar de juiste slide. In Excel zijn nieuwe formules toegevoegd, zijn de huidige formules vereenvoudigd en zijn nieuwe presentatie modellen voor alle data ingebouwd, onder meer een trechterdiagram.

  De grootste verandering in Office Outlook is de ‘Focused Inbox’, ofwel Postvak In met Prioriteit. Dit is misschien al bekend bij gebruikers die wel eens via een webbrowser hun email checken of met Gmail hebben gewerkt. Het mailprogramma maakt automatisch onderscheid tussen belangrijke mailtjes en bijvoorbeeld reclame-mails. Ook kun je nu in Outlook mensen taggen via een @-mention zoals in Whatsapp.

  Verder hebben alle programma’s van het softwarepakket een betere ondersteuning voor de Stylus-pen van Microsoft, zodat het op mobiele apparaten als de Microsoft Surface nog beter werkt. Ook kun je 3D-moddelen in PowerPoint en Word importeren.

  Office 2019 versus Office 365

  Het grootste verschil tussen Office 2019 en Office 365 is dat Office 2019 een eenmalige release is, terwijl Office 365 een abonnementsvorm is. Dit betekent dat na aanschaf en installatie van de desktopversie er alleen veiligheidsupdates worden geleverd en geen nieuwe features, wat wel in Office 365 wordt gedaan. Ook is het in Office 2019 nog niet mogelijk om met meerdere mensen tegelijk in een document of bestand te werken, wat met Office 365 wel kan.

  Zit u nu te twijfelen welk Office versie het best bij u past of heeft u vragen over de mogelijkheden van de pakketten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag om te kijken wat het best bij uw situatie past.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief