Office 365 helpt je AVG-klaar te zijn

  Rik Boelhouwer
  18 mei 2018

  ICT-Service-Office-365-helpt-je-AVG-klaar-te-zijn

  Ondernemers zijn druk bezig om zich klaar te maken voor de AVG. Gelukkig hoeft u niet alles alleen te doen. Microsoft Office 365 heeft de afgelopen tijd het hele pakket AVG-compliant gemaakt. En dankzij nieuwe features kunt u zelf nog meer veiligheden instellen.

  De belangrijkste punten van de AVG zijn natuurlijk de beveiliging van persoonsgegevens, zowel als het gaat om opslag, als om het delen ervan binnen de onderneming. Omdat steeds meer werknemers mobiel zijn en van buiten het netwerk toegang hebben, heeft Microsoft een aantal belangrijke maatregelen genomen.

  Compliancy center

  Een van de belangrijkste is de introductie van het Compliancy Center. Allerlei zaken met betrekking tot de AVG, zoals precies weten hoe en waar en voor wie specifieke informatie toegankelijk zijn hier in te stellen. Volledig gecontroleerd door de instellingen in het Compliance Center, wordt informatie die binnenkomt herkend als gevoelig en vervolgens direct gekoppeld met de vereiste beveiliging: encryptie en/of een melding zodra iemand gebruik wil maken van die informatie.

  Vastleggen

  Alle informatie die een projectomgeving binnenkomt en wordt verwerkt, vastgelegd en gevolgd, zoals de AVG dat vereist. Aangezien er ID-management is, kan niet iedere willekeurige gebruiker in deze projectomgeving rondneuzen. Dit zorgt ervoor dat u als bedrijf de zogenaamde ‘traceability’ waarborgt.

  Automatisch verwijderd

  In het compliancy center kunt u ook aangeven hoe lang bepaalde data beschikbaar mag blijven. Dankzij Office 365 Flow wordt de data na de aangegeven bewaartijd automatisch verwijderd. Dit kunnen bepaalde datasets in een Excelbestand zijn, maar ook bijvoorbeeld CV’s die door sollicitanten naar u gemaild zijn. Flow zorgt er dan voor dat deze e-mails in Outlook automatisch en volledig verwijderd worden.

  Instellen

  Op de achtergrond heeft Microsoft Office 365 al een groot deel geregeld. Maar u kunt zelf een hele hoop zaken extra instellen. Dat kan soms wat ingewikkeld zijn. Daarom staan onze mensen voor u klaar om u daarbij te helpen. Zo bent u op een eenvoudige manier nog beter voorbereidt op de AVG.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief