Ook bladwijzers nu altijd bij de hand

  Rik Boelhouwer
  3 maart 2020

  Ook bladwijzers nu altijd bij de hand

  We hebben het hier al vaker gehad over slimmer werken en hoe de oplossingen van Microsoft 365 daar bij kunnen helpen. Want dankzij deze cloud oplossingen kunt u op elke locatie bij onder meer bij uw email en bij uw documenten. En sinds kort kunt u zelfs uw web historie en bladwijzers overal mee naar toenemen.

  Mobiel werken is geen ‘leukigheidje’ meer. Het is bijna noodzakelijk aan het worden. De traditionele ‘9 tot 5’ bereikbaarheidstijden verdwijnen. Zaken worden ook ’s avonds en in het weekend gedaan en zelfs op vakantie. Dus is het belangrijk dat waar u ook aan het werk bent, of dat nu op kantoor of thuis is, onderweg of op uw vakantieadres, dat u altijd bij uw email kunt en de laatste versie van documenten die u nodig heeft. Dat is de focus van Microsoft 365: veilig overal en altijd kunnen werken. Zelfs op een device die niet van u is. Vaak missen gebruikers wel één ding: de zoek historie en bladwijzers in hun browser. Als je altijd op hetzelfde device werkt, gaat dat wel goed. Maar als u met meerdere devices werkt, kan dat nog wel eens een probleem worden. Weet u namelijk precies welke URL u moet hebben voor die extra achtergrondinformatie? Ook daar speelt Microsoft nu op in.

  Microsoft Edge Chromium

  In januari is Microsoft gestart met de uitrol van Chromium Edge (ook ChrEdge genoemd), de nieuwe en verbeterde webbrowser en vervanger van het ‘gewone’ Edge. Jarenlang was Internet Explorer (IE) de marktleider als het gaat om browsers. Maar IE was niet altijd even veilig. Concurrenten als Mozilla (Firefox) en Google (Chrome) namen de koppositie over. Met Edge werden al goede stappen gezet als het om veiligheid gaat. Maar met Chromium Edge trekt Microsoft nu echt een sprint.

  De basis van Chromium Edge is gelijk aan dat van Google Chrome. Veel basisfuncties komen dan ook overeen. Waar ChrEdge vooral op inzet (net als alle andere onderdelen van Microsoft) is veiligheid en privacy. Standaard worden trackers (waardoor er persoonlijke advertenties worden getoond) van websites die nog niet eerder bezocht zijn, geblokkeerd. Een strengere instelling zorgt ervoor dat vrijwel alle trackers worden geblokkeerd. Een andere nieuwe feature van ChrEdge, is dat waar je het ook gebruikt (op welk device), als u ingelogd bent, u altijd bij alle bladwijzers kunt. En doordat het als integraal onderdeel van Microsoft 365 wordt gebruikt, kunt u eenvoudiger email en documenten benaderen, bewerken en koppelen.

  ChrEdge wordt automatische met nieuwe updates van Windows 10 meegeleverd, maar u kunt de browser ook al zelf downloaden en uittesten. Zo kunt u zien hoe het u helpt om nog slimmer te werken. Wilt u meer weten hierover, of hoe Microsoft 365 u kan helpen slim te werken? Neem dan eens contact op.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief