Ook straks weer op kantoor is Teams een handige tool

  Rik Boelhouwer
  24 april 2020

  Ook straks weer op kantoor is Teams een handige tool
  Sinds de maatregelen zijn genomen om het Coronavirus te bestrijden en thuiswerken het nieuwe mantra is geworden, is Microsoft Teams een van de belangrijkste tools geworden voor veel organisaties. Als we straks weer terug naar kantoor mogen, biedt Teams ook dan veel voordelen voor uw medewerkers.

  Microsoft Teams wordt in deze periode van thuiswerken vooral gebruikt om online te vergaderen. Logisch ook, want het videobellen is een van de belangrijkste functies van Teams. Wat nog niet helemaal bij organisaties bekend is, is dat Teams nog veel meer voordelen heeft voor uw mensen. Het is de perfecte tool om samen te werken. De naam is niet voor niets gekozen.

  Meer dan alleen videobellen

  Teams is een samenwerkingsplatform waarmee je medewerkers eenvoudig kunnen chatten, vergaderen, bellen en samenwerken aan bestanden. Ook met externen. In Microsoft Teams kan elk teamlid Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden in realtime bekijken, delen en bewerken. Alle wijzigingen in de documenten worden direct opgenomen en opgeslagen. Zo heeft ieder teamlid altijd de laatste versie bij de hand. Een andere belangrijke functie, is de chat. Met Microsoft Teams kun je met een groep of een-op-een chatten. Handig dus, als je met de afdeling iets wil organiseren, of even snel wat wil vragen aan een collega die niet naast je zit.

  Zowel het bewerken van documenten, als het chatten zijn geïntegreerd in de vergaderopties van Microsoft Teams. Behalve het vergaderen zelf, maakt Teams het je ook gemakkelijk taken aan medewerkers te koppelen, of verslagen en andere artikelen in de virtuele vergaderruimte op te slaan. En natuurlijk is Teams er om te bellen, met of zonder beeld.

  Het nieuwe werken

  De Coronacrisis heeft veel veranderd, ook als het om onze manier van werken gaat. Organisaties hebben in deze crisistijd de kracht van Microsoft Teams ontdekt. Maar ook als we straks weer terug gaan werken op kantoor, zal dat zeker niet zijn zoals het was. Ook dan biedt Teams veel opties om uw medewerkers te ondersteunen.

  Wilt u meer weten over hoe u Microsoft Teams ook straks kunt integreren in de werkprocessen van uw medewerkers of kan inzetten om werken op afstand nog eenvoudiger te maken. Neem dan contact met ons op of kijk op onze speciale Teams pagina.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief