Ook thuis veilig werken dankzij Microsoft 365

  Rik Boelhouwer
  24 september 2020

  Ook thuis veilig werken dankzij Microsoft 365

  Nu we steeds meer thuiswerken, willen we natuurlijk net zo veilig thuis aan de slag kunnen, als dat we dat op kantoor doen. Met Microsoft 365 bent u verzekerd van een veilige manier van online samenwerken. ICT Service Groep helpt u uw thuiswerkplek veilig in te richten.

  Ook wij begrijpen dat thuiswerken steeds meer een vast onderdeel van ons werkzame leven is geworden. En dat veiligheid dus nog belangrijker wordt. Want hoewel we het op kantoor vaak goed geregeld hebben, is er thuis vaak nog wat werk te verzetten. Microsoft heeft de afgelopen tijd veel ingezet op veilig op locatie kunnen werken. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Want ook wij willen dat onze klanten zo veilig mogelijk op elke locatie kunnen werken.

  Device beheer op afstand

  Op het gebied van veiligheid kondigt Microsoft het nodige aan. Zo wordt het voor IT-beheerders mogelijk om op afstand device van medewerkers waar Windows 10 op draait te beheren. Ze kunnen op deze manier Windows Defender instellen en beheren, mappen en bestanden beveiligen met Bitlocker en de schermbeveiliging instellen. Via het Security Center zijn al deze instellingen op de verschillende devices overzichtelijk bij te houden en waar nodig aan te passen.

  Eerder kondigde het bedrijf al aan Application Guard uit te rollen: een mogelijkheid om Word, Excel of Powerpoint bestanden in een zogenaamde virtuele container te openen. Deze container is als het ware losgekoppeld van het netwerk, waardoor eventuele schadelijke bestanden niet naar je netwerk kunnen doorsijpelen.

  Overzicht houden

  Naast al deze beschermende maatregelen, maken het Microsoft 365 Security en Compliance Center het ook voor u makkelijk om zaken in de gaten te houden. De systemen zijn overzichtelijk voor gebruikers en geven u met analyses inzicht in de stand van zaken. Zo kunt u dus snel inspringen op eventuele bedreigingen of overtredingen van de compliance regels.

  Thuiswerken of werken op locaties kan een aantal veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarom dat ICT Service Groep zich volledig inzet op veilig samenwerken, ook op afstand. Als retail-partner van Microsoft helpen we u de beste keuzes te maken en uw remote werkplekken in te richten.

  Wilt u weten of u thuis veilig aan de slag kunt of welke Microsoft 365 oplossingen het best bij uw onderneming passen? Neem dan contact met ons op.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief