Op elke plek online zijn

  Rik Boelhouwer
  6 januari 2020

  Op elke plek online zijn

  We willen overal online zijn. Hoewel het Nederlandse mobiele netwerk over het algemeen een goede dekking heeft, schakelen veel mensen toch over op een publiek Wifi-netwerk als daar de mogelijkheid voor is. ICT Service Groep verzorgt veel van deze netwerken, gericht op massaal gebruik.

  Hotels, cafés, gedeelde werkruimtes, maar ook steeds meer plekken buiten: De meeste mensen loggen op deze plekken het liefst in op het Wifi-netwerk, omdat dat vaak sneller is dan mobiel internetten, en gratis is. De locaties hebben dus een betrouwbaar, snel en stabiel netwerk nodig om alle gasten te kunnen bedienen. Ga maar na; de Wifi in een hotel bedient al gauw een paar honderd mensen op elk moment. Mensen verwachten dat dat netwerk snel is. En dat het niet hapert. Dat vraagt een goed geïnstalleerd netwerk, met genoeg capaciteit om alle vraag op te kunnen vangen.

  Zelfs in de buitengebieden online

  De afgelopen tijd heeft ICT Service Groep veel nieuwe Wifi-netwerken aangelegd, voor klanten hier in Nederland, maar ook in het buitenland zoals Oostenrijk. We richten ons tijdens deze projecten op verschillende aspecten. Het netwerk moet snel en betrouwbaar zijn, maar er moeten ook genoeg access points zijn, zodat iedereen ook verbinding kan maken. In een gebouw is dat redelijk eenvoudig te realiseren. Op buitenlocaties is dat wat lastiger. Daar maken we dan ook veel gebruik van straalverbindingen. Zo kunnen we ook een Wifi-netwerk aanbieden in bijvoorbeeld een jachthaven of in een groot park. Uiteraard zorgen we er ook voor dat deze netwerken goed beveiligd zijn, zodat uw gasten weinig risico lopen.

  Een goed, betrouwbaar en veilig Wifi-netwerk is bijna niet meer weg te denken op publieke locaties. Wat daar voor nodig is, is afhankelijk van de locatie. Maar ICT Service Groep heeft in de afgelopen jaren de expertise opgebouwd om samen met u te kijken welke oplossing het best bij uw project past. Zit u er aan te denken om een publiek Wifi-netwerk aan te leggen, maar weet u nog niet precies hoe dat het best kan? Neem contact met ons op. We adviseren u graag en zorgen er voor dat uw gasten op elke locatie online kan zijn.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief