Private network op alle locaties

  Rik Boelhouwer
  22 januari 2018

  Een private network is een van de veiligste oplossingen voor een bedrijf. Het verkleint de risico’s op aanvallen van buitenaf en zorgt ervoor dat een organisatie efficiënt kan werken.
   
  Steeds meer bedrijven maken de overstap naar een (virtueel) private network (VPN), omdat hier veel voordelen aan zitten. De belangrijkste daarvan is toch wel de veiligheid. Omdat uw netwerk vanuit één centraal punt te monitoren is, is het een stuk eenvoudiger om eventuele problemen op te sporen en op te lossen. En door de beveiligde verbindingen naar binnen en naar buiten is uw netwerk volledig afgeschermd, waardoor de kans op een inbraak of een datalek veel kleiner wordt.
   
  Het bevordert ook de efficiëntie van uw bedrijfsvoering, omdat al uw medewerkers binnen dat netwerk op dezelfde manier werken.
   
  Meerdere vestigingen

   

  Nu hoor ik u denken: “Maar mijn bedrijf heeft meerdere vestigingen. Moet ik dan op elke locatie een apart netwerk aanleggen en die vervolgens aan elkaar knopen?” Nee, dat hoeft niet. Bij ICT Service Groep kunnen we alle vestigingen beveiligd aansluiten op dat ene private network, zodat op elke locatie uw medewerkers van hetzelfde netwerk gebruik kunnen maken. Of uw verkeer nu via glasvezel, kabel of DSL- verbindingen loopt, alle vestigingen worden via een beveiligde verbinding met elkaar verbonden.
   
  Het dedicated verkeer tussen de locaties gaan ook via deze beveiligde verbinding. Daardoor kan uw IT-afdeling als vanuit een centraal punt en met één centrale firewall uw netwerk controleren en beveiligen. U hoeft dus niet meer op elke vestiging een aparte beveiliging op te zetten. Dankzij deze oplossing verkleint u niet alleen de kans op veiligheidsrisico’s op elke locatie, maar ook tussen de locaties onderling.
   
  Wilt u meer weten over welke VPN-oplossingen het best bij uw organisatie passen? Neem dan gerust contact op. Samen kijken we dan hoe we al uw locaties het best kunnen beveiligen.
   
  Rik Boelhouwer
  Directeur van ICT Service Groep

   

  Wil je me niet volgen, maar gewoon meer informatie of eens bijpraten, dan kan dat ook. Bel gerust op tel. 088-428 74 72 (vast en mobiel) of mail.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief