Stijgende ISDN kosten; een goed moment om naar VoIP over te stappen

  Rik Boelhouwer
  23 juli 2018

  Aangezien steeds meer diensten over internet gaan, waaronder ook telefonie, heeft KPN besloten hun ISDN netwerken uit te faseren. Dat gebeurt volgend jaar. Een goed moment om over VoIP na te denken.

  VoIP, of Voice over IP, is de nieuwe standaard in telefonie. Je belt met een VoIP-toestel dat gekoppeld is aan je computernetwerk, maar ook via je laptop, pc of smartphone is die koppeling mogelijk. Je belt dus niet meer over de vaste telefoonlijn. En dus wordt ISDN (Integrated Services Digital Network) steeds minder belangrijk.

  Dat merkt KPN ook en daarom is besloten om het ISDN netwerk volgend jaar uit te faseren. Ondertussen heeft het bedrijf voor de huidige gebruikers van het ISDN2 netwerk nieuwe, hogere tarieven aangekondigd, zowel voor de abonnementen als voor het starttarief en de ‘beltikken’.

  Voordelen

  We hebben al eerder geschreven over VoIP en de voordelen ervan. Zeker nu ook steeds meer bedrijven mobiel werken, heeft VoIP nog meer voordelen dan bellen over de vaste lijn, aangezien je overal vandaan kunt bellen en gebeld kan worden. Daarnaast hebben we bij ICT Service Groep meerdere diensten voor VoIP, waaronder VAMO (Vast over Mobiel), waarmee je via je mobiele telefoon over het vaste telefoonnetwerk van je bedrijf belt. Zo heb je dus altijd je vaste kantoorlijn bij je.

  Opties

  Dat ISDN gaat verdwijnen is een feit. Hoewel het nog wel eventjes duurt, vanaf september 2019, is nu het moment om over andere opties na te denken. Want hoe vanzelfsprekend de telefoonlijn ook is, een telefooncentrale is eigenlijk meer dan alleen maar een telefooncentrale. Het is een belangrijk onderdeel in veel bedrijfsprocessen.

  ICT Service Groep heeft verschillende VoIP opties voor ondernemers, zowel voor on-site VoIP als Hosted VoIP. Hierdoor zijn er extra faciliteiten die vroeger voor het MKB nog niet toegankelijk waren. Zoals uitgebreide callcenterfunctionaliteiten. Wat het beste bij uw bedrijf past, is van meerdere zaken afhankelijk.

  Als u wilt weten welke optie(s) het beste voor uw onderneming zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste opties en zorgen dat uw telefoonnetwerk naadloos van ISDN naar VoIP overgaat.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief