Uw eigen profiel op elk device

  Rik Boelhouwer
  28 oktober 2019

  Intune is een oplossing voor beheer van mobiele apparaten

  In veel bedrijven werken medewerkers op flexplekken. Dat kan zijn op een eigen laptop, maar soms ook op een vaste computer. Voor medewerkers zou het dan wel handig zijn als ze op alle plaatsen waar ze werken bij hun eigen gebruikersprofiel kunnen. Voor u is een overzichtelijk beheer van belang. In Microsoft 365 zit de oplossing voor beiden: Intune.

  Intune is een oplossing voor het beheer van mobiele apparaten en toepassingen, en pc-beheer vanuit de cloud. Vanuit één punt heeft u het overzicht op alle devices, bedrijfstoepassingen en de beveiliging ervan. Het mooie eraan is, dat dit voor ieder gekozen device mogelijk is, van verschillende merken. Werknemers kunnen zelf hun apparaten aanmelden in de portaal en u houdt het overzicht.

  ‘Zwervende profielen’

  Waar wij zelf erg blij van worden, is een van de nieuwe functies van Intune: Roaming Profiles. Hiermee kunt u een profiel aanmaken voor uw medewerker – waarin u de rechten kunt vastleggen, welke toegang de werknemer heeft tot welke gegevens– en dat profiel kan vervolgens op elk device worden ingeladen. Op zich is dit natuurlijk niet nieuw, dit kon al bij gesloten, on-premise systemen. Maar dat het nu ook in de cloud kan, en dus op mobiele apparaten, is wel nieuw. En het is iets waarvan wij horen dat klanten daar erg op zaten te wachten.

  Een extra stap in de beveiliging

  Het voordeel van deze ‘roaming profiles’ is ook dat het bijdraagt aan de beveiliging van uw gegevens. Niet iedere werknemer hoeft toegang te hebben to bepaalde data. Maar tot nu toe was het zo dat er vaak ‘algemene’ profielen gemaakt moesten worden voor mobiele apparaten. Dat is nu niet meer nodig, waardoor u gevoelige data makkelijk kunt afschermen.

  Daarnaast kunt met Intune mobiele apparaten een veilige toegang tot Microsoft Exchange (e-mail) geven. Want alleen apparaten die u goedkeurt, krijgen toegang. Dit voorkomt dat u een extra ‘toegang’ aan de buitenkant van uw netwerk hoeft te creëren. Zo’n extra toegang biedt altijd veiligheidsrisico’s met zich mee. Intune blijft zich ontwikkelen en daardoor komende er steeds nieuwe apps en devices bij dien ondersteund worden. Recentelijk nog werd Adobe Acrobat toegevoegd aan het lijstje. Hierdoor zijn ook deze documenten veilig toegankelijk voor uw medewerkers.

  Wilt u weten welke voordelen Microsoft Intune voor uw bedrijf kunnen beteken? Stel ons gerust vragen. En blijf ondertussen ook deze plek in de gaten houden, want ook de komende blogs zullen in het teken staan van Microsoft 365 en features ervan.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief