Voorkom schade door nepmails met DMARC-security

  Rik Boelhouwer
  28 november 2023

  DMARC-security
  Voor cybercriminelen is het niet moeilijk om ‘spoofing mail’ te versturen: een vorm van cyberaanval waarbij oplichters nepmails versturen die afkomstig lijken te zijn van een vertrouwd domein. Niet alleen spoofing mails, maar ook phishing mails zijn steeds moeilijker van echt te onderscheiden. Trapt de ontvanger in de val, dan kan dit niet alleen leiden tot verlies van gegevens en financiële schade bij de ontvanger, maar ook reputatieschade bij de verzender. Goed nieuws: met de tool DMARC-security maken we het cybercriminelen een flinke uitdaging om dit soort aanvallen succesvol uit te voeren.

   

  Cyberaanvallen nemen toe

  Het aantal succesvolle cyberaanvallen bij bedrijven is alleen al tussen 2021 en 2022 met 16% toegenomen, blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO. De hoeveelheid aanvallen tussen grote, mkb-bedrijven of zzp’ers worden steeds kleiner. En vooral kleine en mkb-bedrijven ontbreekt het nog te vaak aan goede ICT-security. Met generatieve AI kunnen cybercriminelen steeds betere nepmails schrijven. Ook CEO-fraude komt steeds vaker voor. Dat betekent dat er ook steeds betere ICT-security nodig is. Een hele goede start voor bedrijven om zichzelf te beschermen tegen diverse soorten cyberaanvallen, is door gebruik te maken van DMARC-security.

   

  Wat is DMARC-security en hoe voorkomt het identiteitsfraude, spoofing en phishing mail?

  DMARC staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance. Het is een cloudgebaseerde email-authenticatieprotocol die helpt om te voorkomen dat nepmails worden verzonden namens een domein dat ze niet behoren te vertegenwoordigen. Ook DKIM en SPF zijn soortgelijke tools.

   

  De voordelen van DMARC-security

  DMARC-security biedt een aantal voordelen voor zowel grote als mkb-bedrijven, waaronder:

  • Bescherming tegen diverse soorten cyberaanvallen: DMARC-security biedt bescherming tegen een breed scala aan cyberaanvallen, waaronder malware, nepmails, DDoS-aanvallen en meer.
  • Inzicht in beveiligingsrisico’s:DMARC biedt inzicht in beveiligingsrisico’s, zodat bedrijven actie kunnen ondernemen om deze te verhelpen.
  • Automatisering van beveiligingstaken:DMARC kan worden gebruikt om beveiligingstaken te automatiseren, waardoor bedrijven tijd en geld besparen.
  • Schaalbaarheid en betaalbaarheid
  • Rapportage: biedt beheerders inzicht in wat voor soort e-mail wordt geweigerd. Het is ook handig voor foutopsporing, omdat we kunnen zien of we e-mail weigeren die eigenlijk zou moeten worden geaccepteerd.

   

  DMARC-security installeren

  Wil je ook gebruik maken van de voordelen van DMARC-security? Neem contact met ons op en we helpen jouw bedrijf graag met betere bescherming spoofing mail, phishingmail, CEO-fraude, impersonisatie en andere online gevaren. Dat doen we bijvoorbeeld door een periode het mailverkeer te monitoren en in kaart te brengen welke partijen namens jouw bedrijf nepmails versturen. Vervolgens maken wij e-mail impersonification (spoofing) vanaf het domein onmogelijk en zetten wij DMARC-, SPF- en DKIM-security in om het maildomein daadwerkelijk te beveiligen. Door het mailverkeer te blijven bewaken, garanderen we veilig ingaand en uitgaand e-mailverkeer. Zo blijft de reputatie van je organisatie beschermd en kunnen er eindelijk weer mails worden geopend zonder het dreigende gevaar van cyberaanvallen.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief