Zet die extra beveiligingsstap

  Rik Boelhouwer
  4 maart 2019

  Zet die extra beveiligingsstap

  Veiligheid is toch wel het thema van 2019. Als ICT Service Groep doen wij er alles aan om uw systemen zo veilig mogelijk te maken. Maar zelf kunt u ook veel doen. Een van de opties om uw gegevens en documenten te beveiligen tegen indringers lijkt misschien voor de hand liggend, maar wordt nog niet genoeg gebruikt: de two-factor autorisatie.

  Alleen een gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet meer voldoende om uw belangrijke documenten echt goed te beveiligen. Vaak gebruiken we één wachtwoord voor meerdere systemen en wachtwoorden blijven eenvoudig te kraken. Zeker als je bedenkt dat ‘123456’, ‘password’ en ‘qwerty’ nog steeds in de top-10 van meest gebruikte wachtwoorden in 2018 staan. ‘Password’ en ‘123456’ nemen als sinds 2013 plaats 1 en 2 in.

  Two-factor autorisatie

  Daarom raden we onze klanten aan om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Met de zogenaamde ‘two-factor autorisatie’ is dat heel eenvoudig. Dit betekent dat je een extra code moet ingeven om in te loggen. Deze kan bijvoorbeeld op je mobiele telefoon aangemaakt worden. Zodoende kan iemand anders niet met jouw gehackte wachtwoord inloggen. Bovendien, mocht iemand dan proberen om in te loggen op jouw accounts, dan krijg je daar een waarschuwing van. Zo kun je in ieder geval alles snel blokkeren.

  Er zijn steeds meer applicaties die gebruik maken van deze tweetraps autorisatie. Denk bijvoorbeeld aan DigiD of uw bankapplicatie. Maar ook als u in de cloud werkt, is het mogelijk om deze beveiligingslaag toe te voegen. Met Microsoft Authenticator kunt bijvoorbeeld gezichtsherkenning, een vingerafdruk of een extra pincode toevoegen aan uw inloggegevens. Zo kan alleen u op uw omgeving inloggen.

  Online veiligheid wordt steeds belangrijker. Wij doen er alles aan om u daarbij te ondersteunen. Maar met two-factor autorisatie kunt u zelf ook de nodige stappen zetten. We helpen u graag bij het inrichten van deze optie, en kijken graag met u naar welke beveiligingsmogelijkheden we nog meer kunnen inzetten.

  Schrijf in voor onze nieuwsbrief